Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Soutzoukakia
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onion (approx. ½ onion)
- 50 g olive oil
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dry white wine
- 500 g beef mince
Sauce
- 50 g olive oil
- 400 g canned whole tomatoes
- 100 g dry white wine
- 2 tsp sugar (optional)
- 1 tsp dried oregano
- 30 g tomato paste
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g water
- 200 g white rice (medium-grain), rinsed
- olive oil, to grease
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3052.3 kJ / 729.5 kcal
- Eiwitten
- 25.9 g
- Koolhydraten
- 32.2 g
- Vetten
- 51 g
- Verzadigd vet
- 13.2 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1483.6 mg
Alternatieve recepten
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Pastitsio
1u. 30min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1u. 15min
Turkey patties
30 Min
Rustic beef tarts
1u.
Veal pizzaiola
40 Min
Stuffed tomatoes
50min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1u.
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 Min
Chorizo meatballs and potato stew
40 Min