Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g unsalted butter, cut into cubes
- 600 g feta cheese
- 700 g full cream milk
- 100 g fine semolina
- ½ tsp sea salt
- 6 eggs
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 16 sheets filo pastry (approx. 375 g - see Tips)
- cold water, for sprinkling
- 1 tsp sesame seeds, for sprinkling (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2407.8 kJ / 573.3 kcal
- Eiwitten
- 23.9 g
- Koolhydraten
- 29.5 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 24.8 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 1212.6 mg
Alternatieve recepten
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Baguette
3 godz. 45 min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15 min
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1j 10 mnt
Fatayer (spinach turnovers)
1j 35 mnt
Golden baklava
25h 25min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1j 10 mnt
Semolina custard
20min