Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 63.3 g
- Vetten
- 7.6 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 160.8 mg
Alternatieve recepten
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2 godz.
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Strawberry Layer Cake (TM5)
Geen beoordelingen
Gulab jamun (Jumbo)
1h 30 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Yiayia's Pastitsio
1h 40 min
Keftedes (meatballs)
2 godz. 30 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 min