Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 63.3 g
- Vetten
- 7.6 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 160.8 mg
Alternatieve recepten
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3 Std. 10 Min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4 Std.
Honey cake
49h 30 min.
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1 Std.
Spinach and lemon cake
3 Std. 45 Min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Lamington swiss roll
25h 40min
Fluffy ricotta pancakes
35 Min
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min