![Brioches italiennes Brioches italiennes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b8a02c2190d4922ae24be8ef260af14f/Derivates/acc7a826228d58e219c3a6c296d9bc5317083e58.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
or 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (optional)
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- farine de blé, pour le travail
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.1 g
- Saturated Fat
- 7.8 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 26.4 mg
In Collections
Alternative recipes
Briochettes parisiennes
4 godz. 5 min
Choux craquelins au gianduja
17h
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Gland à la pistache
1 Std. 30 Min
Brioche italienne
3 Std. 15 Min
Cheesecake à la fraise
13h 45min
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Tartelettes au citron meringuées
14 Std. 15 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min