Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
or 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (optional)
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- farine de blé, pour le travail
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.1 g
- Saturated Fat
- 7.8 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 26.4 mg
In Collections
Alternative recipes
Pâte à pizza
1 Std.
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1 Std. 15 Min
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Chouquettes du goûter
35 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Tartelette fine aux pommes
3h
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Brioche Nanterre
4h 15min
Pâte à pizza italienne
2h 5min