Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
or 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (optional)
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- farine de blé, pour le travail
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Protein
- 5.9 g
- Carbohydrates
- 50.3 g
- Fat
- 13.1 g
- Saturated Fat
- 7.8 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 26.4 mg
In Collections
Alternative recipes
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Brioche tressée
14h 40 min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Pâte à pizza
1 Std.
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Couronne de l'Avent
1 Std.
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Brioche à la mie filante
1 Std. 45 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Brioche moelleuse
4 Std. 15 Min
Purée mousseline
40 Min