Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 675 g de farine de blé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 430 g de lait
- 1 c. à café bombée de sel
- 45 g de sucre en poudre blond
- 90 g de beurre doux froid, coupé en morceaux
- 4 œufs
- farine de blé, pour le saladier
- 35 g de sucre en poudre
- 5 g de zeste de citron
- 10 g de zeste d'orange
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- farine de blé, pour le plan de travail
- sucre glace, pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1722.1 kJ / 411.6 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 63.9 g
- Fat
- 11.8 g
- Saturated Fat
- 6.4 g
- Fibre
- 2.4 g
- Sodium
- 367.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Kouglof alsacien
4sa 20 dk
Cake orange-pavot
1hod.
Cake pomme et cannelle
55 Min
Brioche feuilletée
5sa
Berawecka d'Alsace
3 Std.
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Galette pistache et fleur d'oranger
1 Std. 30 Min
Stollen
3 Std. 45 Min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Kouglof alsacien
17h 10min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min