Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de beurre doux, préalablement congelé à plat et en morceaux
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau
- 2 pincées de sel
La crème d'amandes
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 120 g de beurre doux
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe rase de farine de blé
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3053.5 kJ / 733.9 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 49.8 g
- Fat
- 54.3 g
- Fibre
- 3.1 g
In Collections
Alternative recipes
Galette au beurre
1 Std.
Galette bressane
13 Std.
Charlotte au pain de mie
2 godz. 30 min
Briouats
35 Min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1h 50min
Charlotte aux poires
12h 30min
Parfait chocolat et thé fleuri
3 godz. 55 min
Croustade aux pommes
50 min
Amandine à la cerise
2h
Galette à la crème d'amande
1 Std. 20 Min
Tourment d'amour
2h
Quatre-quarts aux poires
55min