Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte feuilletée
- 300 g de beurre doux, préalablement congelé à plat et en morceaux
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau
- 2 pincées de sel
La crème d'amandes
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 120 g de beurre doux
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe rase de farine de blé
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre glace maison
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3053.5 kJ / 733.9 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 49.8 g
- Fat
- 54.3 g
- Fibre
- 3.1 g
In Collections
Alternative recipes
Briouats
35 Min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Petits flans pâtissiers
1h 15min
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35min
Broyé du Poitou
1h 15min
Pets-de-nonne
35 Min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1h
Pain de Gênes
1h
Croustade aux pommes
50 Min
Baba au rhum
3h
Oranais
1h 30min
Bretzels sucrés
4h