Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Carbohydrates
- 47.7 g
- Fat
- 31.3 g
- Fibre
- 3.2 g
Alternative recipes
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 Std.
Christmas puddings
7h
Gâteau de Santiago
35 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Pain de Gênes
1 Std.
Galette au beurre
1 Std.
Galette magique des Rois
3 Std. 15 Min
Muffins griottes et chocolat blanc
1 Std.
Conchas
2 Std.
Galette des Rois pistache griotte
1 Std. 20 Min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Croustade aux pommes
50 Min