Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Carbohydrates
- 47.7 g
- Fat
- 31.3 g
- Fibre
- 3.2 g
Alternative recipes
Financiers
30 min
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2h
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 min
Kouign-amann
2 Std. 15 Min
Gâteau nantais et glace au rhum
13 godz. 15 min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Far breton aux pruneaux
2h
Broyé du Poitou
1h 15 min
Pithiviers
2h
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Gâteau breton aux pruneaux
12h