Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le gâteau
- 80 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 5 clémentines (3 zestées et 2 non zestées)
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 180 g de sucre en poudre
- 125 g d'amandes en poudre
- 1 sachet de levure chimique
- 4 c. à soupe de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1848.3 kJ / 437.3 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 55.3 g
- Fat
- 19.9 g
- Fibre
- 2.6 g
Alternative recipes
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min
Cake à l'ananas
55min
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Gâteau fondant aux noix
40 Min
Gâteau aux fruits
55min
Tiramisu aux cerises
2 Std. 15 Min
Gâteau tout citron
55min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1 Std. 30 Min
Gâteau aux pêches
55min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cheesecake à la vanille cuit
13 Std. 30 Min
Gâteau de carottes
1h 5min