Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le gâteau
- 80 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 5 clémentines (3 zestées et 2 non zestées)
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 180 g de sucre en poudre
- 125 g d'amandes en poudre
- 1 sachet de levure chimique
- 4 c. à soupe de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1848.3 kJ / 437.3 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 55.3 g
- Fat
- 19.9 g
- Fibre
- 2.6 g
Alternative recipes
Galette au citron
1h 35min
Minibûche cerise amarena
40 min
Gâteau tout chocolat
3h 10min
Amandine à la cerise
2小时
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Moelleux à la clémentine
50 分钟
Cake à l'ananas
55 dk
Gâteau pomme-raisin
1 godz. 15 min
Tarte chocolat café
3小时 15 分钟
Charlotte au pain de mie
2h 30min
Cake mi-figue mi-raisin
55 dk
Baba à la noix de coco
2小时