![Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4A589DF-4A00-4B70-95F1-809E0C5DC0F3/Derivates/C0CCD0BD-79E4-4E8D-9421-C9540AC1771C.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gehaktballen
- 80 g brood, dag oud
- ½ ui
- 4 takjes bladpeterselie, vers, alleen de blaadjes
- 1 tl gemengde kruiden, gedroogd
- 20 g olijfolie
- 500 g rundvlees biefstuk, in stukken (4 cm) en licht bevroren
- 1 ei
- 20 g melk
- ½ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- olijfolie om te bakken
Witte wijnsaus met champignons
- 60 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm)
- 60 g droge witte wijn
- 1 el maïzena (zetmeel)
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot (ong. 30 g)
- 40 g boter
- 200 g verse champignons, in dunne schijfjes
- 1 snuifje fijn zout, naar believen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar believen
- 200 g room
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2238 kJ / 532 kcal
- Protein
- 36.2 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 39.3 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Mosselen in romige witte wijnsaus
45 Min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Huzarensalade
25 Min
Balletjes in Spaanse saus
55 Min
Met champignons gevulde aardappelkoekjes
1 Std.
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Rundsvlees met tamarinde en kleefrijst
8h 10min
Lamslende met roze pepersaus
45 Min
Canapé met ei
10 min
Gestoomde spiegeleieren
15 Min
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4 Std.