Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
TM31 TM5 TM6

Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons

4.2 (11 ratings)

Ingredients

Gehaktballen

  • 80 g brood, dag oud
  • ½ ui
  • 4 takjes bladpeterselie, vers, alleen de blaadjes
  • 1 tl gemengde kruiden, gedroogd
  • 20 g olijfolie
  • 500 g rundvlees biefstuk, in stukken (4 cm) en licht bevroren
  • 1 ei
  • 20 g melk
  • ½ tl fijn zout
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie om te bakken

Witte wijnsaus met champignons

  • 60 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm)
  • 60 g droge witte wijn
  • 1 el maïzena (zetmeel)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot (ong. 30 g)
  • 40 g boter
  • 200 g verse champignons, in dunne schijfjes
  • 1 snuifje fijn zout, naar believen
  • 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar believen
  • 200 g room
  • 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren

Nutrition
per 1 portie
Calories
2238 kJ / 532 kcal
Protein
36.2 g
Carbohydrates
9 g
Fat
39.3 g
Fibre
1.9 g

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes