Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, mou
La crème
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 3 jaunes d'œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 25 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de beurre doux
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1907.3 kJ / 454.2 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Carbohydrates
- 60.8 g
- Fat
- 17.7 g
- Fibre
- 2.2 g
In Collections
Alternative recipes
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Carbonade flamande
1 Std. 45 Min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Soupe des hortillons
1 Std. 15 Min
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Welsh rarebit
30 Min
Gâteau battu
3h
Waterzooï
1 Std. 15 Min
Gaufrettes à la vanille
1 Std. 5 Min
Tarte au riz à la normande
1 Std. 25 Min
Cramique
2h
Ficelles picardes
2h