Dit land staat bekend om zijn geschiedenis, cultuur en ongelooflijke landschappen, maar vooral om zijn culinaire tradities. Ga met ons mee op reis naar één van de meest authentieke keukens.
1. Extra vergin olijfolie
Olijfolie, ook wel vloeibaar goud genoemd, is de basis van bijna elk Spaans gerecht. Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten die goed zijn voor onze gezondheid, en dan vooral ons hart- en vaatstelsel!
2. Markten en seizoensproducten
Eén van de gastronomische tradities van Spanje is om ten minste eenmaal per week boodschappen te doen. Zo kunnen ze koken met de allerbeste producten die ze op de markt hebben gekocht, zoals vers, seizoensgebonden fruit en groente, hoogwaardig vlees en vers gevangen vis. Het zijn deze verse en seizoensgebonden ingrediënten die de Spaanse keuken zijn unieke smaak geven.
3. Heerlijke wijn
Spanje is bekend om zijn wijn en heeft momenteel 70 herkomstbenamingen (AOC) voor dit product alleen. Het perfecte klimaat en de goede grond produceren veel topwijnen.
4. De bekende tapas
Ah, tapas! Deze culinaire verwennerijen, geserveerd in kleine porties, zijn aanwezig in bijna elke Spaanse bar, en vormen een waar onderdeel van de Spaanse cultuur. Probeer met Cookidoo® gezellig thuis wat tapas uit.
5. Onweerstaanbare kaas
Er wordt veel kaas gemaakt in Spanje, zowel verse als gerijpte kaas, van koemelk, schapen- of geitenmelk. In Spanje zijn er 26 kazen met een herkomstbenaming (AOC).