Maak kennis met de Community-ster uit Spanje: Francisco del Brio

Francisco is lid van het internationale Thermomix® Community-sterrenprogramma. Hij is heel actief op sociale media en is een echte Thermomix®-fan. Lees het interview hieronder voor een aantal geweldige tips over de Spaanse keuken en Cookidoo®!

1. Welke kruiden en specerijen worden het vaakst gebruikt in de Spaanse keuken?
In de verschillende Spaanse regio’s worden veel verschillende kruiden en specerijen gebruikt. Hetzelfde recept wordt vaak op een andere manier klaargemaakt afhankelijk van de geografische regio, zelfs binnen één provincie! Een aantal van de meest gebruikte kruiden en specerijen voor hoofdgerechten zijn: look, peper, paprika, laurier, oregano, saffraan en komijn. Voor desserts en gebak zijn kaneel, steranijs en kruidnagel onmisbaar.

2. Welke traditionele recepten staan er op Cookidoo® Spanje?
Cookidoo® staat vol traditionele Spaanse recepten! Een aantal van de bekendste zijn: de Spaanse omelet, gazpacho, paella, verschillende stoofpotjes, callos, fabada, Galicische inktvis, … en nog veel meer!

3. Wat is uw favoriete Cookidoo®-recept?

Mag ik er maar één kiezen? Dat wordt lastig. Ik denk dat het salmorejo is (een koude soep op basis van tomaten)! De Thermomix® zorgt voor een perfecte emulsie en textuur!

4. Wat is er in uw leven veranderd sinds u Thermomix® gebruikt?
Ik heb altijd graag gekookt en voelde me goed tussen mijn potten en pannen. Toen ik pas mijn Thermomix® had, gebruikte ik hem enkel voor eenvoudige recepten, maar mettertijd durfde ik ingewikkeldere recepten aan en heb ik geleerd om de Thermomix® dagelijks te gebruiken.

Mijn potten en pannen staan nu achterin de kast! Thermomix® creëert spectaculaire smaken en texturen die ik moeilijk kan maken met andere apparaten. Het is de perfecte souschef voor deeg, gebak en cake. Ik stoom vaak groenten, aardappelen en vis met de Varoma zodat ik kan genieten van caloriearme gerechten en al hun voedingsstoffen.

Thermomix® is al 7 jaar in mijn leven, en het is een blijver!

Zin in avontuur?

Bekijk alle Spaanse recepten op Cookidoo®! Zet de landenfilter gewoon op Spanje.

Meer inspiratie