Ontdek de Italiaanse keuken

Italië staat niet alleen bekend om zijn geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen, maar vooral ook om zijn culinaire passie en traditie. Als gevolg daarvan zijn tongstrelende recepten door de generaties heen doorgegeven. Ga met ons mee op een culinaire reis door dit bijzondere land.

Starten met de basics

Van generatie op generatie

Zoete tradities

Kruiden en specerijen

De delicate aanpak die het verschil maakt

Kruiden en specerijen, onze vertrouwde bondgenoten in de keuken, zijn het onderscheidende kenmerk van veel Italiaanse recepten. Hun regionale karakter is verankerd in de geschiedenis van de Italiaanse regio's en wordt ook beïnvloed door de lokale wijnen. Ontdek de meest gebruikte kruiden en specerijen in de regio Lombardije - de thuisbasis van onze Community Star Irene Bassi.

Lees het interview

Italiaanse uitmuntendheid

Italië staat wereldwijd bekend als het thuisland van lekker eten. Het is het Europese land met het grootste aantal levensmiddelen met de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) en de beschermde geografische aanduiding (BGA). Dit zijn enkele van de bekendste Italiaanse voedingsproducten:

Parmigiano Reggiano Gekend als de "Koning van de kazen" vanwege zijn unieke en onnavolgbare smaak. Deze geschiedenis van deze kaas gaat negen eeuwen terug en staat bekend om zijn smaak, zijn aroma en zijn ambachtelijke kwaliteit.

Balsamico-azijn van Modena Geproduceerd sinds de oude Romeinse tijd wordt deze specerij verkregen door de vergisting van de druivenmost (vers geperst sap van druiven) van zorgvuldig uitgekozen wijngaarden. De druivenmost wordt vervolgens geacetyleerd in veredelde houten vaten. Met zijn aromatische, zoete en licht zure smaak versterkt de veelzijdigheid ervan allerlei gerechten, van voorgerechten tot desserts.

Bronte Pistaches Als een symbool van wat het betekent om Siciliaan te zijn, is deze bijzondere variëteit van pistache een ingrediënt dat gewaardeerd wordt om zijn originele smaak en veelzijdigheid bij het koken en bakken. Van zoet tot hartig zijn de toepassingen eindeloos en altijd heerlijk.

Ribera sinaasappelen Nog een Siciliaanse rijkdom - de blonde sinaasappelen van Ribera. Ze zijn zoet en sappig en heerlijk als verfrissend vruchtensap, maar ook zeer veelzijdig in de keuken.

Castelluccio di Norcia linzen Een kostbare en eeuwenoude peulvrucht van grote kwaliteit en met een bijzondere voedingswaarde. De beperkte productie gedurende het hele jaar maakt het tot een nicheproduct met een onmiskenbare smaak.

Buffelmozzarella Het meest bekende Italiaanse zuivelproduct. Het is tegelijk zacht, zoet en licht zuur. Het heeft een zeer unieke smaak en ervan genieten in zijn pure vorm is een ware belevenis voor de smaakpapillen.

Op Cookidoo® vindt u een brede waaier aan ideeën en inspiratie voor het koken met en het ervaren van deze heerlijke Italiaanse producten.

Ontdek alle Italiaanse collecties

Begin uw culinaire reis

ONTDEK ANDERE ITALIAANSE SPECIALITEITEN