In Italië vind je veel specerijen, waarvan sommige lokaal worden geteeld, en andere worden ingevoerd. Ook worden er veel aromatische kruiden gebruikt, die we zelf kunnen verbouwen of plukken op velden en in de bergen.
Aan saffraan, peper, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen, nootmuskaat, rozemarijn, salie, tijm, basilicum, bieslook en nog veel meer ontbreekt het zeker niet in de keuken. Maar vooral de manier waarop deze kruiden worden gebruikt, verschilt sterk van streek tot streek.
Ik kom uit Noord-Italië, bij het Comomeer. Het is in mijn regio gebruikelijk om vis klaar te maken die wordt gevist uit het meer. We hebben risotto van baars, agone, alver, en andere soorten vis die "in carpione" (bedekt met meel voor het bakken) kunnen worden bereid, of die gegrild of gebakken kunnen worden. De keuken in mijn regio kent ook invloeden uit de omliggende regio's (Bergamo, Brescia, Como, Milaan en Valtellina), daarom bevatten onze gerechten vaak pizzoccheri (zie onderstaande foto - dit is een speciale soort pasta die wordt gemaakt met boekweit, kaas, aardappelen en savooikool), polenta taragna, Milanese risotto, ossobuco (beenmerg), en vele andere.
Op Cookidoo® ben ik helemaal weg van Milanese risotto, de Pizzoccheri, en de Polenta, die we altijd op zondag klaarmaken!
Probeer een "Polenta Taragna" te maken en voeg aan het einde wat gesmolten bruine boter toe die op smaak is gebracht met salieblaadjes. Eenvoudigweg om van te watertanden!
Sinds ik Thermomix® ben gaan gebruiken is mijn enthousiasme in de keuken van dag tot dag gegroeid.
Ik heb ook verschillende Thermomix® Community Stars ontmoet, waarmee ik een passie voor koken met Thermomix® deel en die ook mijn vrienden en "reisgenoten" zijn geworden in dit prachtige avontuur.