Homemade verjaardagsfeestjes voor kinderen

Verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn belangrijke gelegenheden voor de kleintjes en hun familie. Hier zijn enkele geweldige tips voor bijzondere kinderfeestjes!

3, 2, 1 … Tover in een wip een geweldig feest op tafel met Thermomix®!

Van hartige hapjes tot zoete lekkernijen, en uiteraard, de verjaardagstaart: met Thermomix® wordt een feestje voorbereiden kinderspel! Het is klaar in een wip en kost vaak minder dan wat je in de winkel koopt. Daarnaast is het gerechtjes, en zelfs de verjaardagstaart, samen met de kinderen maken, een toffe activiteit die een familieritueel kan worden.

Combineer de voordelen van Thermomix® met de accessoires, standen en Cookidoo®-functies voor meer efficiëntie in de keuken:

• Gebruik twee mengbekers, één voor de zoete en één voor de hartige bereidingen.
• Als je iemand kent met een Thermomix®, kan je gelijktijdig andere of aanvullende gerechten bereiden om zo de tijd te optimaliseren.
• De standen zitten vol verrassingen: van karameliseren om heerlijke karamel te maken tot de functies voor opkloppen en emulgeren, om snel prachtige taarten en crèmes te maken.
• Organiseer je feest met de Cookidoo®-functies (boodschappenlijsten en menu’s).
• Gebruik de schaalfunctie om de hoeveelheden aan te passen indien nodig. Lees hier meer

Fingerfood welkomstplateau

Feesttafel met gebak

5 stappen voor geslaagde feestjes

Kies het feestthema samen met de kindjes. Ze zitten boordevol fantasie! Een goede start is een hobby waar ze dol op zijn: computerspelletjes, armbandjes maken, paardrijden, … Superhelden en favoriet speelgoed (auto’s, prinsessen, dieren, …) zijn uiteraard klassieke feestthema’s die nooit teleurstellen. Het is belangrijk dat het kind mee kan helpen kiezen!

1. Leg een dag en tijdstip vast. Let erop dat de beste vriendjes aanwezig kunnen zijn.

2. Kies waar het feest plaatsvind en pas je voorbereiding aan de omgeving aan: binnen of buiten.

3. Stel een gastenlijst op en verstuur de uitnodigingen. Zorg ervoor dat de ruimte is afgestemd op het aantal aanwezigen.

4. Bereid het feestmenu voor in Cookidoo® en maak een boodschappenlijst.

5. Begin vooraf met de voorbereiding (de ruimte versieren, goodie bags voor de genodigden, koude dessertjes …)

Foodtruck

Voor de perfecte verjaardagstaart

Thermomix® is een meester in het bakken van taarten. Voeg gewoon de ingrediënten toe in de juiste hoeveelheden en stel de oven in op de optimale temperatuur: succes gegarandeerd. Naast de taart zelf, kan je met Thermomix® gemakkelijk verschillende crèmes, toppings en vullingen maken voor de taart. TIP: om te testen of een taart klaar is, kan je een tandenstoker in het midden van de taart prikken. Als hij er droog uitkomt, is de taart klaar!

Basisbeginselen voor gebak

“Begrijp” je taarten als een pro

Dit is wat het betekent wanneer je taart er na het bakken zo uitziet:

De taart is bovenaan opengebarsten. Dit betekent dat de taart te hoog in de oven stond of dat de oven te warm was ingesteld. De taart is ingezakt. Je hebt de oven allicht te vroeg geopend. De taart is niet gerezen. Hier zijn verschillende redenen voor: gist vergeten toevoegen, oven niet warm genoeg, deeg te hard opgeklopt, … enz.

Driedubbele chocoladetaart

Driedubbele chocoladetaart

Appeltaart

Appeltaart

Frangipanetaart

Frangipanetaart

Chocolade toffee cake

Chocolade toffee cake

Chocolade- en karamelhoekje

Zoek je nog meer taartrecepten?

Meer taart, graag!