
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gekookte volkorenrijst
- 150 g volkorenrijst
- water om te weken
- 1000 g water
Veganistische mayonaise
- 350 g zonnebloemolie
- 100 g sojamelk
- 2 el citroensap
- ¼ tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen peper
Plakjes veganistische kaas
- 150 g sojamelk
- 40 g zonnebloemolie
- 20 g tapioca
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 10 g voedingsgist
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl gerookte paprikapoeder
-
1
tl ahornsiroop
of ½ tl suiker
Veganistische burgers
- 100 g gepelde walnoten
- 50 g uien gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 220 g verse champignons de Paris
- 30 g zonnebloemolie
- 20 g sojasaus
- 20 g tomatenpuree
- 10 g Worcestershire saus (veganistisch) (optioneel)
- 260 g zwarte bonen, gehele, uit blik uitgelekt
- 60 g bloem
- 1 tl groentebouillonpasta
- 1 ½ tl zout
- 1 tl gemalen peper
- 3 el olijfolie
- 6 hamburger broodjes gehalveerd
- 100 g sla
- 50 g gepekelde augurken in plakjes van 2 mm
- 2 tomaten in plakjes van 5 mm
- 1 rode ui in plakjes van 2 mm
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 1165.3 kcal / 4875.6 kJ
- Eiwitten
- 17.4 g
- Vetten
- 91.1 g
- Koolhydraten
- 75.4 g
- Vezels
- 9 g
- Verzadigd vet
- 11.7 g
- Natrium
- 1750.7 mg