Vis: voorzichtig garen is het beste!

Thermomix® is perfect voor vis: gecontroleerde temperatuur, perfecte timing, stomen in het kookmandje of de Varoma… er zijn zo veel voordelen voor vissoorten zoals zalm, kabeljauw, forel of zeeduivel, zowel met de TM31, de TM5 of de TM6.

'En papillote': pakketjes zijn een klassieke bereidingsmethode voor vis

De Varoma is perfect voor vispapillotes. Het enige wat u nodig hebt is visfilets, bakpapier, wat standaard kruiden zoals peper of iets creatievere aroma’s zoals citroengras en een vetstof naar keuze, zoals olijfolie of kokosolie… Stomen maar!

Sous-vide koken: vis en bijgerechten door en door garen

Een nieuwe functie van uw TM6, het sous-vide koken, helpt om uw vis precies te garen. De vis wordt in een vacuüm zakje gedaan en zachtjes gekookt op een gecontroleerde temperatuur. Hierdoor worden de voedingsstoffen behouden, blijft de fragiele textuur intact, en worden alle smaken en aroma’s vrijgegeven. Thermomix® en vis zijn de perfecte combinatie. Probeer zelf maar alle mogelijkheden uit.

Gemarineerde vis: eindeloos veel mogelijkheden

Gebruik de Thermomix® om snel een marinade te maken. Giet deze over de vis en begin aan het smaakavontuur.

Marinadetips

Andere mogelijkheden met de Thermomix®

Linksdraaien: Met de Thermomix® is het mogelijk de messen te laten 'Linksdraaien' om bepaalde vissoorten in saus te garen. Dit werkt wel beter met stevige soorten, zoals zeeduivel, en de vis moet in grote stukken zijn gesneden.
Hoge temperatuur-modus: U wilt zalm stoven in wat plantaardige olie? Perfect voor gegaarde vis - de perfecte aanvulling bij pasta met kaas of room, bijvoorbeeld.
Blenden! Zin in een dip of stoofpotje? Blend de vis in de Thermomix®.

Ontdek al onze Thermomix® visrecepten!

Meer inspiratie