Thermomix® is perfect voor vis: gecontroleerde temperatuur, perfecte timing, stomen in het kookmandje of de Varoma… er zijn zo veel voordelen voor vissoorten zoals zalm, kabeljauw, forel of zeeduivel, zowel met de TM31, de TM5 of de TM6.
De Varoma is perfect voor vispapillotes. Het enige wat u nodig hebt is visfilets, bakpapier, wat standaard kruiden zoals peper of iets creatievere aroma’s zoals citroengras en een vetstof naar keuze, zoals olijfolie of kokosolie… Stomen maar!
Een nieuwe functie van uw TM6, het sous-vide koken, helpt om uw vis precies te garen. De vis wordt in een vacuüm zakje gedaan en zachtjes gekookt op een gecontroleerde temperatuur. Hierdoor worden de voedingsstoffen behouden, blijft de fragiele textuur intact, en worden alle smaken en aroma’s vrijgegeven. Thermomix® en vis zijn de perfecte combinatie. Probeer zelf maar alle mogelijkheden uit.
•Linksdraaien: Met de Thermomix® is het mogelijk de messen te laten 'Linksdraaien' om bepaalde vissoorten in saus te garen. Dit werkt wel beter met stevige soorten, zoals zeeduivel, en de vis moet in grote stukken zijn gesneden.
•Hoge temperatuur-modus: U wilt zalm stoven in wat plantaardige olie? Perfect voor gegaarde vis - de perfecte aanvulling bij pasta met kaas of room, bijvoorbeeld.
•Blenden! Zin in een dip of stoofpotje? Blend de vis in de Thermomix®.