Zet de barbecue maar aan!

Het is barbecueseizoen! Omdat koken leuk moet blijven, hebben we een handige gids gemaakt met tips om te preppen, grillen en gerechten te combineren met het perfecte bier voor uw buitenfeest.

Kom in de stemming om te grillen!

Maak alles lekkerder met bier

Hophoudende dranken met een mooie schuimkraag zijn perfect voor in de zomer en bieden niet enkel verfrissing, maar vullen ook uw gerechten aan. Van koolzuurhoudende 'Farmhouse Ales' tot volle Belgische bieren, foodpairings met bier geven uw gerechten meer smaak. Het is ook een verrassend veelzijdig ingrediënt om mee te koken!

Tips voor foodpairing met bier

Barbecuebasics

-Voorbereiding: Voordat u iets op de barbecue legt, maakt u deze grondig schoon om achtergebleven restjes te verwijderen en gaat u met een barbecueborstel over het rooster zodat het volledig schoon is.
-Voorverwarmen: Het is belangrijk dat uw barbecueavontuur begint met een heet rooster, verwarm het dus minstens 10 minuten voor voordat u aan de slag gaat.
-De juiste temperatuur: Barbecues worden snel heet, gebruik dus indirecte warmte voor ingrediënten die langer dan 20 minuten nodig hebben en directe warmte voor alles dat er korter op ligt.
-Hamburgers: Een tip om uw burgers gelijkmatig te bakken en te zorgen dat ze niet gaan krimpen is een kleine deuk maken in het midden van de burger met een lepel.
-Groenten: Smeer ze altijd lichtjes in met olijfolie om te voorkomen dat ze gaan verbranden of vastkleven aan het rooster.
-Sausjes: Wanneer u sausjes aan uw vlees toevoegt terwijl u het grilt, doe dit dan tegen het einde van de baktijd om te voorkomen dat het uitdroogt.
-Rusten: De belangrijkste stap om te zorgen dat uw vlees zacht en sappig blijft, is het gedurende 7-10 minuten te laten rusten zodat de sappen terug verspreiden en terug in het vlees sijpelen.

Geef uw bijgerechten pit

Bijgerechten worden complexer van smaak wanneer ze geroosterd zijn, omdat groenten meer textuur krijgen en zoeter worden, terwijl aardappelen en fruit meer diepgang krijgen. Ze behouden ook hun vitale voedingsstoffen en bevatten meer vezels, nog twee extra redenen om deze zomer te genieten zonder schuldgevoel! En vergeet de klassiekers zoals pastasalade, gevulde eieren en coleslaw niet voor wat verkoeling in de hete zon.

Onze favoriete zomerse bijgerechten

Heerlijke sausjes

Marinades en sausjes geven uw vlees extra pit door de toevoeging van rijke smaken en een zoete of pikante toets. U kan ze de avond van tevoren al marineren, ze insmeren net voor het einde van de baktijd, of gebruiken als dipsaus om elke hap meer pit te geven. Een beetje saus geeft ook smaak aan uw groenten en extra intensiteit aan uw bijgerechten.

Breng je barbecue naar een hoger niveau