Het is barbecueseizoen! Omdat koken leuk moet blijven, hebben we een handige gids gemaakt met tips om te preppen, grillen en gerechten te combineren met het perfecte bier voor uw buitenfeest.
-Voorbereiding: Voordat u iets op de barbecue legt, maakt u deze grondig schoon om achtergebleven restjes te verwijderen en gaat u met een barbecueborstel over het rooster zodat het volledig schoon is.
-Voorverwarmen: Het is belangrijk dat uw barbecueavontuur begint met een heet rooster, verwarm het dus minstens 10 minuten voor voordat u aan de slag gaat.
-De juiste temperatuur: Barbecues worden snel heet, gebruik dus indirecte warmte voor ingrediënten die langer dan 20 minuten nodig hebben en directe warmte voor alles dat er korter op ligt.
-Hamburgers: Een tip om uw burgers gelijkmatig te bakken en te zorgen dat ze niet gaan krimpen is een kleine deuk maken in het midden van de burger met een lepel.
-Groenten: Smeer ze altijd lichtjes in met olijfolie om te voorkomen dat ze gaan verbranden of vastkleven aan het rooster.
-Sausjes: Wanneer u sausjes aan uw vlees toevoegt terwijl u het grilt, doe dit dan tegen het einde van de baktijd om te voorkomen dat het uitdroogt.
-Rusten: De belangrijkste stap om te zorgen dat uw vlees zacht en sappig blijft, is het gedurende 7-10 minuten te laten rusten zodat de sappen terug verspreiden en terug in het vlees sijpelen.