Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g plain flour
- 2 tsp dried fennel seeds
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil, plus an extra 3 tbsp to fry
- 200 g brown onion, cut into 3 cm pieces
- 100 g celery, cut into 3 cm pieces
- 100 g carrot, cut into 3 cm pieces
- 250 g water
- 200 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 orange, juice and 3 strips of peel, no white pith
- 1500 g beef shin (approx. 8 pieces, 2 cm thickness)
- 12 dried pitted prunes
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into 3 cm pieces
Orange and fennel salad
- 1 fennel bulb, cut in pieces (4 x 4 x 7 cm), fronds reserved to garnish
- 3 celery stalks, trimmed
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- ½ orange, zest only, no white pith
- 2 tbsp orange juice
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3787.2 kJ / 905.2 kcal
- Eiwitten
- 86.1 g
- Koolhydraten
- 42.7 g
- Vetten
- 41 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 680.1 mg
Alternatieve recepten
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Easy lamb hotpot
2h
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2h
Lamb tikka with spicy eggplant
Geen beoordelingen
Apricot Chicken
35 menit
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
20 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h