Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Stewed rhubarb and raspberries
- 300 g rhubarb, cut into pieces (4 cm)
- 100 g frozen raspberries
- 140 g caster sugar
- 1 orange, juice only
- 20 g lemon juice
- 1 vanilla bean, cut into halves lengthways and seeds removed
Bread and butter pudding
- butter, for greasing
- 12 slices fruit bread, day-old (approx. 750 g - see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- icing sugar, for dusting
- 50 g rhubarb, thinly sliced (½ cm)
- 4 eggs
- 160 g full cream milk
- 220 g pouring (whipping) cream
- 50 g brandy
- 50 g caster sugar
- raw sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3272.8 kJ / 779.2 kcal
- Eiwitten
- 24.4 g
- Koolhydraten
- 94.8 g
- Vetten
- 34.1 g
- Verzadigd vet
- 20.1 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 339.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gin and tonic drizzle cake
1 Std.
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Hearty seafood chowder
45min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Peach and plum upside-down cake
50 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1 Std. 20 Min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Coconut butter cake
1 Std.
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min