Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 41.7 mg
Alternatieve recepten
Almond and pear tart
40min
Yoghurt cake
1h 40min
Brioche fruit tarts
4h
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Jaffa madeleines
30min
Raspberry and lemon flan
1h
Torta caprese with raspberry jelly
2h
Chocolate and red wine cake with pears
1h 20 min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9u. 50min
Orange and almond cake
2h 20min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min