Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 41.7 mg
Alternatieve recepten
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Tiramisu
5h 20 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Poppy seed torte
5h
Double ginger and pear cake
1h 35min
Mixed berry clafoutis
40min
Brioche fruit tarts
4 Std.
Panforte
1h 30min
Raspberry and lemon flan
1h
Almond and pear tart
40min