Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 30 g raw sugar
- 20 g raw almonds
- 210 g plain flour, plus extra for dusting
- 10 g cocoa powder
- 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 1 pinch salt (optional)
- 1 egg yolk
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 - 2 tsp water
Filling
- 230 g raw almonds
- 140 g white sugar
- 200 g dark chocolate
- 130 g unsalted butter
- 4 eggs
- 1 tsp natural almond extract
- 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)
Apricot glaze
- 50 g apricot jam
- 1 tbsp water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1779.5 kJ / 423.7 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 29.3 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 41.7 mg
Alternatieve recepten
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Torta caprese (flourless almond cake)
2j
Almond and pear tart
40p
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25 min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Fig and walnut ice cream
8 godz. 40 min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min
Mocha ice cream cake with Champagne snaps
9ωρ. 40 λεπτ.
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9hod. 50min
Cardamom and lime syrup cake
1hod. 35min
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min