Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 8.6 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 275.5 mg
Alternatieve recepten
Onion bhaji
45 Min
Gobi masala
30 Min
Bombay aloo
40 min
Roti
2h
Wholemeal crumpets
1h 40 min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Mint and peanut chutney
35 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 Std. 20 Min
Samosas
1h 35 min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min