Compatibele versies
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 680 g water
- 400 g aardappelen, in stukken
- 600 g butternut pompoen, in stukken
- 2 ui, gehalveerd
-
600
g gemengd gehakt
of 600 g rundergehakt - 1 ei
- 1 broodje, oudbakken, doorweekt, goed uitgedrukt
- 2 ¼ tl zout
- ½ theelepel peper, gemalen en nog iets om te kruiden
- 1 tl zoete paprika
- 1 tl mosterd
- ½ bos verse peterselie, afgeplukt
- 20 g olie en een beetje meer om te bakken
- 250 g verse bruine paddenstoelen, gehalveerd
- 200 g cantharellen, gehalveerd
- 200 g zure room, 20% vet
-
1
tl groentebouillonpasta
of 1 blokje groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 15 g sojasaus
- 1 tl citroensap
- 15 g maïszetmeel
- 100 g melk
- 40 g boter, in stukken
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4016 kJ / 960 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 66 g
- Verzadigd vet
- 44 g
- Vezels
- 9.9 g
- Natrium
- 1755 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bolognesesaus
1h 15min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1u. 30min
Waterzooi van kip
1u.
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13 Std.
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3h
Gevulde vis
1h 50min
Dadel curry dip
5min
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Geen beoordelingen
Portugees crème brûlée
25min
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Geen beoordelingen
Zalm met venkel
40min