Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
TM6 TM5 TM31

Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa

4.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1 verse jalapeñopeper, in stukken (2 cm)
  • 120 g rode uien, geschild, in vieren
  • 30 g lente-uien, in lengtes (2 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g verse koriander, in stukken (± 3 cm)
  • 20 g lente-uien, in stukken (± 3 cm)
  • 30 g olijfolie, en iets meer om in te vetten
  • 30 g limoensap
  • 50 g pompelmoessap
    of 50 g sinaasappelsap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde pepervlokken
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 ½ tl zout
  • 800 g verse zalmfilet, met of zonder vel, in 4 stukken
    of 800 g diepgevroren zalmfilet, met of zonder vel, in 4 stukken
  • 500 g kerstomaten
  • 60 g tomatenpuree
  • 35 g limoensap, vers geperst
  • ¼ tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 avocado
  • 1 limoen, in partjes
  • 10 g verse korianderbladeren

Voeding
per 1 portie
Calorieën
2980.7 kJ / 712.4 kcal
Eiwitten
45.6 g
Koolhydraten
24.8 g
Vetten
49.9 g
Verzadigd vet
9.4 g
Vezels
10.7 g
Natrium
1040.6 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten