Stevige linzenchili
TM6 TM5

Stevige linzenchili

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 200 g rode split linzen
  • 400 g water, gefilterd plus extra voor het weken
  • 20 g kokosolie
  • 1 rode paprika (ca. 160 g), zonder zaadjes en in vieren gesneden
  • 1 - 2 tl chipotle chili, uit het blikje, (ongeveer 1 Spaanse peper)
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 rode ui, (ca. 160 g), in vieren gesneden
  • 2 tomaten, in vieren gesneden
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 tl cacaopoeder
  • 400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden (1-2 cm)
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 ½ tl bouillonpasta, (zie tips)
  • 400 g kidneybonen, uit blik, gespoeld en uitgelekt, (ongeveer 250 g na het uitlekken)
  • 40 g limoensap
  • zout, naar smaak
  • gemalen zwarte peper, naar smaak

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1679 kJ / 399.8 kcal
Eiwitten
22.8 g
Koolhydraten
50.1 g
Vetten
8.2 g
Vezels
14.6 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten