Apparaten en Accessoires
Stevige linzenchili
Voorbereiding 20min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
rode split linzen200 g
-
water, gefilterd plus extra voor het weken400 g
-
kokosolie20 g
-
rode paprika (ca. 160 g), zonder zaadjes en in vieren gesneden1
-
chipotle chili, uit het blikje (ongeveer 1 Spaanse peper)1 - 2 tl
-
knoflookteentjes4
-
rode ui (ca. 160 g), in vieren gesneden1
-
tomaten in vieren gesneden2
-
gemalen komijn2 tl
-
gerookte paprikapoeder1 tl
-
gemalen koriander1 tl
-
cacaopoeder2 tl
-
pompoen geschild en in blokjes gesneden (1-2 cm)400 g
-
rode wijnazijn2 tl
-
bouillonpasta (zie tips)1 ½ tl
-
kidneybonen, uit blik gespoeld en uitgelekt, (ongeveer 250 g na het uitlekken)400 g
-
limoensap40 g
-
zout naar smaak
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
22.8 g
Calorieën
1679 kJ /
399.8 kcal
Vetten
8.2 g
Vezels
14.6 g
Koolhydraten
50.1 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vegan hoofdgerechten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Hertenfilet, pastinaak-aardappelpuree, wortelchips, eryngii, veenbessen
3u.
De eerste hap: Vruchtenpuree
Geen beoordelingen
Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten
45min
Zoete aardappellasagne
1u. 20min
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Geen beoordelingen
Zoetzure dhal
Geen beoordelingen
Geroosterde Bloemkoolsteaks met Salsa en Puree
1u.
Salade van Rode Linzen en Proteïnen
25min
Moussaka met linzen
2u. 20min
Couscoussalade van geroosterde Aubergine en Paprika
35min
Rijst met Asperges, Broccoli en Champignons
30min
Kokos Dahl
25min