Tacos van bloemkool met chipotle saus
TM6 TM5

Tacos van bloemkool met chipotle saus

5.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

Inweken

  • 100 g rauwe cashewnoten, (zie tips)
  • ½ tl zout
  • water, gefilterd, om te weken

Verkruimelde bloemkool

  • 100 g kokosmelk
  • 1 limoen met schil en sap, zonder witte pitten
  • 1 tl zout
  • 80 g broodkruim, naar keuze (zie tips)
  • 30 g kokos, geraspt, ongezoet
  • 1 ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl gedroogde gemalen kurkuma
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden (ongeveer 2-3 cm)
  • extra vergine olijfolie, spray

Chipotle saus

  • 150 g water, gefilterd
  • 2 tl chipotle chili, uit het blikje, (ongeveer 1 Spaanse peper)
  • 1 el limoensap
  • 2 takjes verse koriander, alleen blaadjes
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 - 2 snuifjes zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper

Montage

  • 12 tortillas
  • gebakken bonen, uit blik, (zie tips)
  • bindsla of Romeinse sla, fijn versnipperd
  • gepekelde rode kool, (zie tips)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1953.5 kJ / 465.1 kcal
Eiwitten
17.3 g
Koolhydraten
35.4 g
Vetten
26.2 g
Vezels
15.6 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten