Apparaten en Accessoires
Familie kip galette
Voorbereiding 40min
Totaal 1u. 55min
6 porties
Ingrediënten
Bladerdeeg
-
boter bevroren en in stukken gesneden (1-2 cm)200 g
-
bloem plus extra om te bestuiven200 g
-
gekoeld water90 g
-
zout½ tl
Gekarameliseerde ui
-
knoflookteentje1
-
boter20 g
-
spek, gezouten, gesneden in reepjes (2 cm)110 g
-
gele ui in achtsten gesneden, lagen gescheiden250 g
-
donkerbruine suiker1 el
-
balsamicoazijn1 el
-
zout½ tl
Kip vulling
-
water600 g
-
kiphaasjes500 g
-
zoete aardappelen geschild en in blokjes gesneden (2 cm)220 g
-
tijm, verse alleen naaldjes, plus extra voor de garnering3 takjes
-
zout1 - 2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 - 2 snuifjes
-
verse bruine paddenstoelen in vieren gesneden150 g
-
boter40 g
-
bloem plus extra om te bestrooien30 g
-
kippenbouillonpasta (zie Tips)1 tl
-
room, 35% vet50 g
-
volle melk om in te strijken
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1275.4 mg
Eiwitten
29.8 g
Calorieën
3442.3 kJ /
819.5 kcal
Vetten
51.3 g
Vezels
7.5 g
Verzadigd vet
28.3 g
Koolhydraten
57.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Familie en vrienden
15 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Glutenvrije appel- en citroentaart
1u. 30min
Boemkool buffalo hapjes
35min
Gekruide lamstaart
40min
Mexicaanse tostadas met gehakt
1u. 10min
Scandinavische hamburger
4u. 10min
Zalm met zongedroogde-tomatenpesto en groenterijst
40min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Romige pasta met kip en broccoli
30min
Pasta met Pecorino, Vijgen en Pancetta
25min
Chocolade-Sinaasappel Posset
5u. 40min
Risottata mafaldine met romige champignon- en tomatensaus
30min
Zeevruchtennat met champagne
Geen beoordelingen