Compatibele versies
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 3.3 g
- Vetten
- 13.4 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 39 mg
Alternatieve recepten
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Salsa verde
5 Min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 min
Elly Berryman's plum shortcake
1 godz.
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min