Compatibele versies
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 3.3 g
- Vetten
- 13.4 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 39 mg
Alternatieve recepten
Chicken liver pâté
2h 20min
Pâtè with Riesling
3h
Caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Smoked trout pâté
3h 15min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35 min
Saffron and cardamom poached pears
40min
Lebanese-style hommus
13h 15min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Smoked salmon mousse
5 Min