Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond and carrot cakes
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch sea salt
Frosting
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 30 g walnuts
- 80 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, softened
- 200 g cream cheese, softened
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2636.2 kJ / 630.1 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 41.1 g
- Vetten
- 49.5 g
- Verzadigd vet
- 14.3 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 266.8 mg
Alternatieve recepten
Freeform basic bread
1h 35min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
5 Min
Ginger fluff
50 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Walnut cake with coffee frosting
1h 10 min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 Std. 30 Min
Mini chocolate cakes
50 Min
Coconut chia custard tarts (gut health)
1 Std. 30 Min
Traditional Apple pie
1 Std. 30 Min
Mini gluten free vanilla bundts with lemon glaze
35 Min
Edna's lemon curd teacake
40min
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min