Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond and carrot cake
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch salt
Frosting
- 120 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 90 g unsalted butter
- 125 g cream cheese
Decoration
- 1 tbsp walnuts
- 1 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- almonds, for decorating
- hazelnuts, without skin, for decorating
- pecans, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1491.1 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 25.3 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 7.6 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 162 mg
Alternatieve recepten
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min.
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Banana, walnut and date loaf
55min
Buckwheat bread
2h 5min
Orange and almond cake
2h 20min
Gluten free sticky date puddings
1 godz. 5 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h