Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 11.8 g
- Vetten
- 33.9 g
- Verzadigd vet
- 20.9 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 630.7 mg
Alternatieve recepten
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20 phút
Lemon and caper aioli
15 dk
Chicken liver pâté
2h 20 phút
Smoked trout pâté
3h 15min
Quince paste
4 Std. 10 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Orange liqueur zabaglione
15 dk
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Salsa verde
5min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Plum and cherry paste
5 Std. 15 Min