Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 11.8 g
- Vetten
- 33.9 g
- Verzadigd vet
- 20.9 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 630.7 mg
Alternatieve recepten
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Chicken liver pâté
2h 20min
Pâtè with Riesling
3h
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7 Std. 25 Min
Gougère puffs with salmon mousse
25u. 35min
Smoked trout pâté
3h 15 min
Parsnip and bean mash
25 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min.
Quince paste
4 Std. 10 Min
Lemon and caper aioli
15min
Mint sauce
5 min