Apparaten en Accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Brak ocen
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Vegan croissants met notenvulling
Brak ocen
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12 godz. 15 min
Geroosterde porchetta met peren en uien
12 godz.
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 godz.
Enchiladas met rundvlees
30 min
Romige courgettensoep
35 min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 godz. 5 min
Mallorcaanse vissoep
40 min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 godz.
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40 min