Apparaten en Accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Aziatische rijst met eieren en groenten
30min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Tajine van lam met abrikozen en honing
1u. 30min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1u.
Aardbeien mille-feuille
5u.
Op Italiaanse wijze gebakken zeebaars met geroosterde paprikadip en venkelsalade
40min
Champignon en feta strudel met spinazie
1u. 45min
Gezouten karamel toffees
1u. 45min
Viscurry
35min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1u. 5min
Kleverige sesamkip
40min