Apparaten en Accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 Min
Romige vegan broccoli en kaas soep
1 Std. 15 Min
Pancake muffins met banaan en chocolade
30 Min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 Std. 50 Min
Pekingeend
45 Min
Aziatische rijst met eieren en groenten
30 Min
Thaise groene curry en citroengras met rijst
1 Std. 50 Min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1 Std. 10 Min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 Std. 30 Min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 Std.
Spaanse risotto
40 Min
Kip tikka masala
1 Std. 10 Min