Apparaten en Accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Kreplach
55 min
Scampi cajun citroen pasta
30 min
Tostadas met kip
40 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 godz.
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 godz. 50 min
Pizza Polpette met pikante rode saus, scamorza en pepers
3 godz. 50 min
Karamel varkensvlees
45 min
All-in-one kip cacciatore
2 godz. 45 min
Kleverige sesamkip
40 min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min