Apparaten en Accessoires
Aromatische kipcurry
Voorbereiding 15min
Totaal 1u.
6 porties
Ingrediënten
Komkommer-pindasalade
-
pinda's, geroosterd (in olie of droog), ongezouten85 g
-
verse muntblaadjes10
-
komkommer geschild en in blokjes gesneden (2 cm)170 g
-
zout naar smaak
Kipcurry
-
gedroogde gemalen kurkuma2 tl
-
gemalen cayennepeper1 tl
-
zout naar smaak1 el
-
kaneelstokje1
-
kardemompeulen naar smaak10 - 15
-
kruidnagels naar smaak5 - 10
-
zwarte peperkorrels10
-
gedroogde chilipepers naar smaak3
-
korianderzaad2 tl
-
komijnzaad naar smaak2 tl
-
curry blaadjes, vers (optioneel)10
-
knoflookteentjes5
-
gember, vers wortel (3 cm)1 stuk
-
uien gevierendeeld285 g
-
olie70 g
-
tomaten gehalveerd285 g
-
kippenbouten, zonder vel910 g
-
tomatenpuree60 g
-
pindakaas smeuïg60 g
Gele rijst
-
910 g groentenbouillonwater910 g
-
gedroogde gemalen kurkuma2 tl
-
zout2 tl
-
basmatirijst285 g
-
boter60 g
-
verse koriander, om te garnerenverse peterselie om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
2103.8 mg
Eiwitten
37 g
Calorieën
3733.9 kJ /
892.4 kcal
Vetten
58.3 g
Vezels
6.2 g
Verzadigd vet
14.9 g
Koolhydraten
58.3 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Klassiekers
27 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Aardappelsalade met Groene Overheerlijke Dressing
45min
Köfte van rundsvlees met saffraanyoghurt
Geen beoordelingen
Menu: Broccoli en Edamame Soep met Gorgonzola, Zalm met Groenten en Dillesaus
Geen beoordelingen
Zalmvlecht
Geen beoordelingen
Kimchi
Geen beoordelingen
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Koreaanse Fried Chicken
3u. 10min
Kip katsu curry met rijst
1u. 40min
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1u. 5min
Met champignons gevulde aardappelkoekjes
1u.
Kip tikka masala
1u. 10min