Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g ui, cut in halves
- 40 g olijfolie
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kurkuma
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 750 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
of 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g rode linzen
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- 1 snuifje zout, adjust to taste
- 2 - 3 takjes verse koriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Linzensoep met spinazie
50 min.
Aziatische groentesoep met tofu
1h 30 min.
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2h 40min
Paella met kidneybonen
55 min.
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Bulgur en rode linzensoep
50 min.
Linzenbrood
1h 55min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15 min.
Vegetarische chili
1h 5 min.
Gestoomde viskoekjes Thaise stijl
45 min.
Indiase groentencurry
50 min.
Stoofpot van linzen
2h 35min