Compatibele versies
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 verse kabeljauwfilets, met vel (± 150-200 g elk)
- 20 g extra vergine olijfolie
- 4 takjes verse tijm, en iets meer om af te werken
- 2 tl geraspte citroenschil, en iets meer om af te werken
- 2180 g water
- 30 g citroensap, vers geperst, en 1 tl om af te werken
- 30 g sjalotten, gehalveerd
- 200 g rode bieten, in stukken (2-3 cm)
- 240 g risottorijst, bv. Carnaroli of Arborio
- 130 g droge witte wijn
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 - 2 stengels vers citroengras, in schijfjes (2 mm)
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- 40 g boter, in stukken
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2365.8 kJ / 562.5 kcal
- Eiwitten
- 42.3 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 1501.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
Geen beoordelingen
Lamscurry
1h
Rode bietensalade op volkoren toast met halloumi
Geen beoordelingen
Parelgerst Nasi Goreng met scampi's
Geen beoordelingen
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
Geen beoordelingen
Mini panettone
Geen beoordelingen
Lamsspiesjes
Geen beoordelingen
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45min
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40min
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20min
Zalm en venkel risotto
25min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min