Compatibele versies
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 verse kabeljauwfilets, met vel (± 150-200 g elk)
- 20 g extra vergine olijfolie
- 4 takjes verse tijm, en iets meer om af te werken
- 2 tl geraspte citroenschil, en iets meer om af te werken
- 2180 g water
- 30 g citroensap, vers geperst, en 1 tl om af te werken
- 30 g sjalotten, gehalveerd
- 200 g rode bieten, in stukken (2-3 cm)
- 240 g risottorijst, bv. Carnaroli of Arborio
- 130 g droge witte wijn
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 - 2 stengels vers citroengras, in schijfjes (2 mm)
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- 40 g boter, in stukken
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2365.8 kJ / 562.5 kcal
- Eiwitten
- 42.3 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 1501.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zalm in korst met citroen risotto
45min
Gebakkrans met geroosterde groenten
1h 40min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16u. 50min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3 Std.
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1h 10min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4h 30min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55 Min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Chinees varkensvlees met groenten
1 Std. 20 Min
Zalm en venkel risotto
25min