Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Guacamole
- 3 takjes koriander (zie tip)
- ¼ rode ui (ong. 10-15 g)
- 300 g avocado (2 avocados), enkel het vlees
- 120 g tomaat (ong. 1 tomaat), in vier gesneden en ontpit
- 1 el jalapeño peper, uit blik, uitgelekt (optioneel)
- 1 - 2 el limoensap (ong. 1 limoen), naar smaak
- 1 snuifje fijn zout, naar smaak
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
Kip met koriander en jalapeño
- ½ tl gemalen cayennepeper, naar smaak
- ½ tl komijnzaden
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl zoete paprikapoeder
-
1
tl knoflook, in korrels
of ½ teentje knoflook - ½ tl kaneel
- 500 g kippenvlees, ontbeend en zonder vel, in reepjes (2-3 cm)
- 5 takjes koriander (zie tip)
- 1 el jalapeño peper, uit blik, uitgelekt, plus extra stukjes om op te dienen
- 40 g limoensap (ong. 2 limoenen)
- 50 g honing
- ¼ tl fijn zout
Warme freekehsalade
-
250
g freekeh (zie tip)
of 250 g harde tarwegraan, voorgekookt (bv. Ebly®) - 1000 g water
-
1
el groentebouillon
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 80 - 100 g rode paprika, ontpit, in stukken (1-2 cm)
-
100
g macadamia noten, gehalveerd
(optioneel)
of 100 g paranoot (optioneel) - ½ rode ui, dun gesneden
-
2
zoete maïskolven, enkel de maïskorrels
of 400 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt - 3 takjes koriander, enkel de blaadjes, grof gehakt
- 1 snuifje fijn zout, naar smaak
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 el jalapeño peper, uit blik, plus extra om op te dienen
- 1 bindsla of Romeinse sla, bladeren apart, om op te dienen
- 100 g zure room, naar smaak (optioneel)
- jalapeño peper, uit blik uitgelekt, in reepjes
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4457 kJ / 1061 kcal
- Eiwitten
- 42.7 g
- Koolhydraten
- 83.4 g
- Vetten
- 60 g
- Vezels
- 12.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rugelach met pistache-halva
Pas d’évaluation
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Pas d’évaluation
Coconut Dream
10min
Chocolade en banaan charlotte
Pas d’évaluation
Zalm in korst met citroen risotto
45 min
Karamelijs
Pas d’évaluation
Lam in korst op Italiaanse wijze
5h
Sojabolognese
40 min
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 min
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25 min
Vislasagne met asperges en prei
1 Std. 30 Min