Linzencurry en gestoomde pompoen
TM5 TM6

Linzencurry en gestoomde pompoen

3.5 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 3 volle tl komijnzaden (10 g)
  • 4 volle tl korianderzaden (10 g)
  • 1 ½ tl zout
  • 30 g verse koriander
  • 50 g verse kokosnoot, in stukken (2-3 cm) (optioneel)
    of 3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot (15 g) (optioneel)
  • 80 g boter, in stukken
  • 300 g uien, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ - ¾ tl gemalen cayennepeper
    of 1 - 2 verse groene chilipeper (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderd
  • 1000 - 1200 g pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
    of 1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil
  • 300 g linzen, groen, bruin of Puy
  • 1000 g water
  • 250 - 300 g rode paprika, geroosterd, ingemaakt, in grove blokjes (1-2 cm)
  • 130 g crème fraîche (optioneel)
  • verse koriander, plus extra als garnituur

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1504 kJ / 358 kcal
Eiwitten
13 g
Koolhydraten
33 g
Vetten
17 g
Vezels
10.3 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten