Apparaten en Accessoires
Rode bietensoep met kruidenknoedels
Voorbereiding 35min
Totaal 1u. 10min
6 porties
Ingrediënten
Kruidenknoedels
-
gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes10 - 15 g
-
melk200 g
-
boter in stukken60 g
-
zout¾ tl
-
gemalen nootmuskaat (optioneel)¼ tl
-
griesmeel150 g
-
boter plus extra om in te vetten
-
ei1
Rode bietensoep
-
500 g gekookte rode bieten, in stukkenrauwe rode bieten gepeld, in stukken500 g
-
water700 g
-
witte wijn150 g
-
2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta, huisgemaakt2 volle tl
-
bloem25 g
-
zout½ - 1 tl
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
room100 g
-
witte wijnazijn (optioneel)1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
7 g
Calorieën
1386 kJ /
331 kcal
Vetten
17 g
Vezels
4 g
Koolhydraten
30 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Geen beoordelingen
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Geen beoordelingen
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Geen beoordelingen
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1u.
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
50min
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Geen beoordelingen
Boekweit met champignons
25min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1u. 15min
Falafel met rode bieten hummus
20min
Linzensoep met spinazie
50min
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1u. 5min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45min