Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinade
- 2 tbsp tamari
- 2 tbsp rice wine vinegar
- 1 tsp Japanese pickled ginger, plus extra to serve
- 1 skinless chicken breast fillet (approx. 200-250 g)
Stir-fry
- 120 g sushi rice
- 550 g water
- 1 tbsp miso paste
- 1 tbsp sesame oil
- 3 dried shiitake mushrooms, soaked in boiling water for 30 minutes, stalks removed and thinly sliced
- 4 snow peas, trimmed and cut into halves
- 80 - 100 g fresh baby corn, cut into halves
- ¼ red capsicum, deseeded and cut into cubes (1-2 cm)
Sauce
- 1 tsp rice wine
- 1 - 2 spring onions/shallots, ends trimmed and green fronds finely sliced to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1985 kJ / 474.4 kcal
- Eiwitten
- 28.8 g
- Koolhydraten
- 64.5 g
- Vetten
- 10.7 g
- Verzadigd vet
- 1.9 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 1382.3 mg
Alternatieve recepten
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Teriyaki salmon bowl
1h 15min
Pork san choy bau
25min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Miso salmon broth
40min
Goi muc (squid salad)
45min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min
Thai chicken wraps
40min