![Spinach and ricotta patties with tomato sauce Spinach and ricotta patties with tomato sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE84BC0D-0AB5-4BD4-A51A-49FAF20EC776/Derivates/864CBB73-4C50-47C1-B8BB-57332DAFDB75.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Eiwitten
- 43.2 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 41.3 g
- Verzadigd vet
- 20.1 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 964.2 mg
Alternatieve recepten
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1u. 40min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15 min
Eggplant with burghul
55 Min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1ч. 5 мин.
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min