Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
Ricotta, mint and spinach layer
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
- 8 fresh mint leaves
- 20 g fresh spinach leaves
- 1 pinch sea salt
Zucchini, garlic and pea layer
- 1 garlic clove
- 500 g zucchini (approx. 1½ zucchini), cut into pieces
- 40 g olive oil
- 100 g frozen green peas
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g dry white wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Parmesan béchamel
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 500 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 30 g butter, softened
- fresh mint leaves, for garnishing
- ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3828.7 kJ / 911.6 kcal
- Eiwitten
- 37.9 g
- Koolhydraten
- 81.3 g
- Vetten
- 47.5 g
- Verzadigd vet
- 21.8 g
- Vezels
- 7.3 g
- Natrium
- 920 mg
Alternatieve recepten
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Filo spinach slice
55 min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 Min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min