Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- 100 g slivered almonds
- 50 g tasty cheddar cheese, cut into pieces
- 80 g brown onion, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 40 g salted butter
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
- 1 - 2 pinches nutmeg, to taste
- 5 eggs
- 1 tbsp plain flour
- 200 g feta cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g frozen spinach leaves, thawed and well drained (see Tips)
- 30 g lemon juice
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2512.5 kJ / 598.2 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 59.5 g
- Natrium
- 894 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Kumara pie
1h 45min
Pumpkin tart
2h 15 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min