Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 180 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (see Tips)
- 40 g water
- 1 tbsp lemon juice
- 2 pinches salt
- 1 egg yolk
Filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 sprigs fresh chives, cut into pieces
- 250 g smooth ricotta cheese
- 40 g sour cream
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves (see Tips)
- rocket, for garnishing
- pine nuts, to serve (optional)
- vincotto (vino cotto), to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2171.9 kJ / 517.1 kcal
- Eiwitten
- 13.3 g
- Koolhydraten
- 34.3 g
- Vetten
- 35.9 g
- Verzadigd vet
- 21.8 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 350 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brunch bread
1j 15 menit
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Spinach and feta galette
1h 50min
Gozleme
1h 40min
Cheese and spring onion galette
1j 15 menit
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50min
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Pumpkin tart
2h 15min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Warm Mediterranean couscous salad
30 menit
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min