Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 40.7 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 328.7 mg
Alternatieve recepten
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2sa
Cheese and spring onion galette
1 godz. 15 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Mushroom tart
50 min
Mushroom stroganoff
20min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1sa
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Kumara pie
1sa 45 dk
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Spinach and feta muffins
40 min