Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 270 g dried fava beans (broad beans) (see Tips)
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 8 garlic cloves
- 300 g brown onion, cut into quarters
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp plain flour
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 3 tsp baking powder
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 504.4 kJ / 120.1 kcal
- Eiwitten
- 2.1 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 10.2 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 198.1 mg
Alternatieve recepten
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Flat bread
25min
Toum
15 Min
Tarator (tahini dip)
5min
Falafel
1 Std. 25 Min
Lentil curry (dahl)
30min
Green goddess pizza
1h 30min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15 min
Lebanese-style hommus
13h 15min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min