Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 63.3 g
- Vetten
- 7.6 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 160.8 mg
Alternatieve recepten
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2u. 20min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168 Std. 35 Min
Pistachio Butter
15min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Dashi - Japanese stock
Geen beoordelingen
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Italian Easter bread
3 Std. 50 Min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 Std. 10 Min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h