Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Syrup
- 220 g caster sugar
- 110 g water
- 1 lemon, rind thinly peeled
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 tsp whole cloves
- 3 - 4 cinnamon quills
Custard
- 1 tsp unsalted butter, plus extra to grease and 150 g melted, to brush
- 6 egg yolks
- 180 g caster sugar
- 180 g fine semolina
- 1500 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 12 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1472.5 kJ / 351.9 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 63.3 g
- Vetten
- 7.6 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 160.8 mg
Alternatieve recepten
Mushroom and chicken vol-au-vents
1 Std. 40 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4 Std.
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9h
Italian Easter bread
3 godz. 50 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 Std. 20 Min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Soula's Spanakopita
1 Std. 35 Min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15min
Cheeseburger focaccia
2 Std. 15 Min
Best ever carrot cake
1 Std. 35 Min