Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava
- 200 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- ½ cinnamon quill
- 1 vanilla bean
- 100 g raw sugar
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 150 g walnuts
- 375 g filo pastry
Syrup
- 220 g raw sugar
- ¼ lemon, zest and juice
- 80 g honey
- ½ cinnamon quill
- 70 g water
- 4 drops rose water, to taste (optioneel)
- 4 drops orange blossom water, to taste (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 168.4 mg
Alternatieve recepten
Profiteroles
2 Std.
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Baked cherry crumble cheesecake
1 godz. 25 min
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
24h 40min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27h 35 min
Tiramisu
5h 20min
Sunday morning breakky bake
1 godz. 15 min
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Nougat
3 Std. 45 Min
Hazelnut torte
3h 15 min
Bee sting cake
6h 50 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min