Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 eggplants (approx. 1000 g)
- ½ lemon, zested and juiced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 50 g plain yoghurt
- 25 g tahini
- 1 pinch sea salt, to taste
- Voeding
- per 920 g
- Calorieën
- 2508.1 kJ / 599.5 kcal
- Eiwitten
- 17.5 g
- Koolhydraten
- 76.1 g
- Vetten
- 32.3 g
- Verzadigd vet
- 5.2 g
- Vezels
- 36.1 g
- Natrium
- 192.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Baba ghanoush
1 Std.
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Baba Ganoush
1 Std.
Tarator (tahini dip)
5 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Polenta
1 Std.
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Peach and cardamom pie
1h 35 min
Gin-cured ocean trout salad
30h 20 min
Baba Ganoush
1 Std.