![Tarator (tahini dip) Tarator (tahini dip)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DF3266A1-1FC6-4E83-A5BF-8904B2E26F92/Derivates/7fa45c1e-cf0f-4559-84ca-149d2dfe1614.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g tahini
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 100 - 200 g water (see Tips)
- 100 - 120 g lemon juice, to taste
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Voeding
- per 437 g
- Calorieën
- 5125.1 kJ / 1224.9 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 52.3 g
- Vetten
- 107.9 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 19.2 g
- Natrium
- 1403.7 mg
Alternatieve recepten
Baba ghanoush
1 Std.
Guacamole
10 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Taramasalata
15 Min
Eggplant with burghul
55 Min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Falafel
25 Std. 30 Min
Grilled eggplant dip
2h
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Tahini
20 min