Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 20.7 g
- Vetten
- 29.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 1072.4 mg
Alternatieve recepten
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1sa 15 dk
Family chicken galette
1h 55 min
Elly Berryman's plum shortcake
1sa
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Ham and zucchini quiche
1h 45 min
Lamb Moussaka
1h 30min
Easy lamb hotpot
2 Std.